Musiikkilinja>Musiikkilinjan esittely

Musiikkilukion esittely

Musiikkilukion esittelyvideo: https://youtu.be/LR3LPaJ4j3A

Tapiolan musiikkilinjan opiskelijat Lontoossa

Tapiolan lukion musiikkilinjan abiturientit tekivät opinto- ja kulttuurimatkan 7.-10.10.2016 Lontooseen. Matkalla abit muun muassa vierailivat ja esiintyivät suurlähetystössä, toimivat katusoittajina, kävivät musikaalissa ja kiersivät museoita.

Aikalisä-ooppera, Kansallisooppera huhtikuu 2016

Video oopperasta: https://youtu.be/25TSIZ8lv_Y

Katso juttu Aikalisä-oopperasta: Rondo Classic

Lisää Aikalisästä Kansallisoopperan sivuilla

Aikalisä myös MTV:n uutisissa

Aikalisä Ylen sivuilla

Kuva: Tuukka Mattlar

Musiikkilinjalla opiskelu
Tapiolan lukion musiikkilinjalla opiskellaan monipuolisesti musiikkia yhteisvoimin. Opetusaineita ovat muun muassa yksinlaulu, kuorot, lauluyhtye, orkesteri, big band, pienyhtyeet, musiikkiteknologia, musiikkiteatteri ja musiikkitieto.

Musiikkilinja konsertoi vuosittain ja osallistuu erilaisiin tapahtumiin ja produktioihin. Lukion musiikinopetuksella on pitkät perinteet, ja musiikkilinja on verkostoitunut laajalti eri kulttuuritoimijoiden kanssa. Tapiolan lukion musiikkilinjalla on valtakunnallinen musiikin erityistehtävä, joka myönnettiin valtioneuvoston päätöksellä jo vuonna 1987.

Musiikkilinjan opiskelijat suorittavat vähintään 12 musiikin kurssia pakollisina opintoina ja ovat näin oikeutettuja vähentämään valtioneuvoston asetuksen (955/2002) 8§:n mukaisten muiden pakollisten kurssien määrästä 8 kurssia. Opiskelijan tulee kuitenkin suorittaa puolet joka oppiaineen pakollisista kursseista.

Musiikkilinjalaisen 12 pakollista kurssia koostuu seuraavasti:

• 5 musiikkitiedon kurssia (MUL)
  • 4 kuoro- ja/tai orkesterikurssia, orkesterisoitin pääaineena vähintään 2 orkesterikurssia
  • 3 muuta musiikin kurssia oman valinnan mukaan

Musiikkioppilaitoksissa suoritettuja tutkintoja voi hyväksi lukea musiikkilinjalla soveltavina kursseina. Ne eivät korvaa pakollisia musiikkilinjan määrittelemää 12 musiikin kurssia. Hyväksi luettavuus koskee lukioaikana suoritettuja tutkintoja, ja niiden korvaavuus haetaan erikseen.

Musiikkilinjalaisten näkemyksiä musiikkilinjalla opiskelusta:
"Olen erittäin tyytyväinen valintaani. Musalinjalla tutustuu helposti uusiin kavereihin, kun kaikkia yhdistää kiinnostus musiikkiin. Luokkahenki on aivan eri tasoa täällä kuin muissa lukioissa.”

"Jokainen on tervetullut iloiseen käytävillä laulavaan joukkoon.”

"Produktiomme ovat toinen toistaan hienompia, ja tekevälle löytyy töitä. Musiikki ja kaikki siihen liittyvä työllistää läpi lukion.”

"Musalinja on ollut loistava paikka viettää lukioaika sillä se on tarjonnut enemmän kuin osaa kuvailla. Mahdollisuudet kokeilla ja kokea uusia asioita, tilaisuudet päästä esiintymään hienoihin paikkoihin hyvällä porukalla ja se, että siellä saa olla juuri sillä taidolla mitä on.”

Musiikkilinjalle pyrkiminen

• Musiikkilinjalle valitaan vuosittain 30 uutta opiskelijaa peruskoulun päättötodistuksen (max. 10 pistettä) ja pääsykokeen (max. 10 pistettä) perusteella.
  • Jokainen hakija saa henkilökohtaisen kutsun pääsykokeeseen.
  • Pääsykokeet järjestetään toukokuun alussa.
  • Noin 15 minuuttia kestävä koe sisältää vapaavalintaisen musiikillisen ohjelman, haastattelun ja vapaamuotoisia musiikkitehtäviä. Laulunäyte on pakollinen.

Tarkat hakuohjeet löytyvät lukion kotisivuilta kohdasta hakeminen musiikkilinjalle.

22.9.2017
25.9.2017