Hakeminen>Hakeminen musiikkilinjalle

Hakeminen musiikkilinjalle

Musiikkilukion esittelyvideo: https://youtu.be/LR3LPaJ4j3A

Tapiolan lukion yleislinjan esittely tästä.

Aikalisä-ooppera                              Kuva: Heikki Tuuli

Ohjeet hakemiseen

Musiikkilinjalle valitaan 30 uutta opiskelijaa peruskoulun päättötodistuksen (max. 10 pistettä) ja pääsykokeen (max.10 pistettä) perusteella.

Musikkilinjalle haetaan yhteishaun kautta sähköisesti osoitteessa http://www.opintopolku.fi/. Sähköisessä lomakkeessa valitaan opetuspisteeksi Tapiolan lukio ja sen jälkeen kohtaan koulutus: musiikkilinja.

Yhteishakulomakkeen lisäksi pyrkijät täyttävät Espoon lukion opinto-ohjelman valintakortin. Valintakortti lähetetään yhteisvalinnassa ensimmäisenä ja toisena hakuvaihtoehtona olevaan espoolaiseen lukioon. Musiikkilukioon hakevien toivomme lähettävän kopion Espoon lukion opinto-ohjelman valintakortista lukioomme myös, vaikka toive olisi sijoilla 2.-5. Opinto-ohjelman valintakorttiin tehtyjä valintoja voi muuttaa myöhemmin Tapiolan lukion osalta. Musiikkilinjalle haettaessa käytetään samaa valintakorttia

Valintakorttiin pääset linkistä http://www.espoo.fi/fi-FI/Paivahoito_ja_koulutus/Lukiokoulutus/Lukioon_hakeminen_ja_yhteishaku

Kaikki musiikkilinjalle hakeneet saavat henkilökohtaisen kutsun pääsykokeeseen, joka järjestetään toukokuun alussa. Koe sisältää vapaavalintaisen musiikillisen ohjelman, haastattelun ja vapaamuotoisia musiikkitehtäviä. Musiikkilinjalle hakeville järjestetään pääsykoe toukokuussa. Monet musiikkilinjalle hakevat valitsevat toiseksi hakukohteeksi Tapiolan lukion yleislinjan, jossa voi myös opiskella monia musiikin kursseja.

Pääsykokeessa hakija esittää

a) valmistetun, vapaavalintaisen ohjelman instrumenttinsa/instrumenttiensa osaamisessa ja/tai
b) valmistetun, vapaavalintaisen ohjelman laulamisessa sen mukaan, mitä hakija painottaa.

Laulunäyte on kaikille pakollinen.

Pääsykoe sisältää myös haastattelun ja vapaamuotoisia musiikkitehtäviä. Kokonaisaika musiikkiohjelmalle ja haastattelulle tehtävineen on 15 minuuttia, mikä on hyvä ottaa huomioon ohjelmaa valmistettaessa.

Hakijalla on käytettävissä mikrofoni, flyygeli, rummut sekä basso- ja kitaravahvistin. Muilta osin hakija tuo pääsykokeeseen oman soittimensa. Hakija voi halutessaan ottaa mukaan säestäjän. Taustanauhan käyttö on myös sallittua.

Pääsykokeen pisteet  0-10 asteikolla painottuvat seuraavasti:

• Musiikillinen ohjelma 2/3
  • Haastattelu ja vapaamuotoiset musiikkitehtävät 1/3

Lautakunnan jäsenet antavat itsenäisesti pisteet, ja lopullinen pistemäärä on keskiarvo annetuista pisteistä.

Lähetämme kutsun pääsykokeeseen opiskelijan kotiosoitteeseen läänin yhteisvalintatietojen perusteella. Katso kutsukirjemalli tästä.

Hakijoiden ei tarvitse toimittaa suosituskirjeitä tai musiikkiopistojen todistuksia lukioon hakua varten.

Huom! Kutsumme kaikki musiikkilinjalle hakeneet pääsykokeeseen. Pääsykoe sisältää etukäteen valmistetun, vapaavalintaisen instrumentti- ja/tai lauluesityksen.

Pääsykokeeseen sisältyy myös haastattelu ja vapaamuotoisia musiikkitehtäviä. Mitään suosituksia ja todistuksia ei tarvita. Hakijat saavat pääsykokeeseen kutsukirjeessä tarkempia ohjeita.

Opiskelija saa todistuksestaan max. 10 pistettä ja pääsykokeesta max. 10.

Jokaiselle opiskelijalle varataan aikaa noin 15 minuuttia.

Tarvittaessa saat lisätietoja kansliasta (p. 816 39071).