Opiskelu>Oppiaineet>Englanti

Englanti

Lukion englannin opiskelussa painotetaan lajaaa sanaston hallintaa sekä kieliopin tarkkuutta. Aihealueita ovat muun muuassa ihmissuhteet, harrastukset, matkailu, opiskelu, työ, yhteiskunta, ympäristö, tiede ja talous.

Englantiahan me kaikki haluamme osata ja osaammekin riittävästi selviytyäksemme. Jatko-opinnoissa tarvitaan kuitenkin todella korkeatasoista kielitaitoa; tieteellistä kirjallisuutta ei juuri käännetä suomeksi. Tällaisen kielitaidon hankkimiseen iso lukio on mainio ympäristö: se tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden yksilöllisiin, räätälöityihin ratkaisuihin opintojen suunnittelussa. Lukujärjestyksen ja suoritusaikataulun voi laatia omien kykyjensä ja tarpeittensa mukaiseksi.

Pakollisten ja syventävien lisäksi meillä on vuosittain vaihdellen soveltavia kursseja lisäharjoitusta kaipaaville tai kielestä innostuneille opiskelijoillemme.

Soveltavat kurssit

EA 09 British/English/American/Irish History and culture in English
on projektiluontoinen, historia- ja kulttuurikurssi, joka huipentuu leirikouluun ko. maassa

EA 10 Writing
Tällä kurssilla opetellaan laatimaan kirjoitelmia eri tarkoituksiin, luovasta itseilmaisusta muodollisiin kirjeisiin. Kurssi soveltuu hyvin taidoiltaan eritasoisille 2. ja 3. vuositason opiskelijoille.

EA 12 Literature and drama
Kirjallisuuden lukemista ja draamaproduktioita innostuneille.

EA 14 Practice makes perfect
Kurssi on niveltävä kurssi niille, jotka tuntevat tarvitsevansa lisäharjoitusta ennen varsinaisia lukiokursseja

EA 15 Abikurssi
Tehokasta ja intensiivistä kertausta ylioppilaskirjoituksiin.