Ajankohtaista>Lukiopaikan vastaanottaminen Tapiolan lukiossa kesällä 2021

Lukiopaikan vastaanottaminen Tapiolan lukiossa kesällä 2021

Tapiolan lukioon valitut uudet opiskelijat saavat Opintopolku -järjestelmän lähettämän sähköpostin (hyväksymiskirjeen) torstaina 17.6.2021 (edellyttää että annat hakuvaiheessa järjestelmän käyttöön sähköpostiosoitteesi). Lukioomme valittujen opiskelijoiden nimet (jotka antaneet julkaisuluvan) julkaisemme myös koulumme kotisivuilla.

Lukiopaikka vastaanotetaan Opintopolun lähettämässä viestissä olevan linkin kautta. Tähän sinulla on aikaa 14 vrk, mutta toivomme, että teet sen mahdollisimman pian.

Opintopolusta lähetettävän sähköpostin lisäksi saat samana päivänä (17.6.2021) sähköpostia myös suoraan Tapiolan lukiosta (edellyttää, että meillä on tiedossa sähköpostiosoitteesi), jossa kerromme lukion aloittamiseen liittyvistä asioista. Kannattaa tarkistaa myös roskaposti, joskus nämä viestit vilahtavat suoraan sinne.

Infokirjeen sisältämät asiat käymme tarkemmin läpi lukion auditoriossa torstaina 17.6., perjantaina 18.6. sekä maanantaina 21.6.2021 klo 13 pidettävissä infotilaisuuksissa. Infot kestävät n. 30 minuuttia. Toivottavasti ehdit paikalle! Samalla kun kuulet tärkeistä opiskelujen aloitukseen liittyvistä asioista, voit tehdä niihin liittyviä tarkentavia kysymyksiä tai tutustua uuteen kouluympäristöösi. Infokirje sekä pidettävät infot sisältävät tietoa ainakin seuraavista asioista: tietokonehankinta, lukujärjestykset ja ainevalinnat ensimmäisenä opiskeluvuonna, oppikirjat, salasanat, mahdolliset matkatuet, ruokailut jne.

Lukiolta saamassasi sähköpostissa pyydämme uusia opiskelijoita myös tarkistamaan kielivalinnat (sähköpostissa olevan linkin kautta). Kysely koskee seuraavia kieliä ja niiden valintoja:

• Toinen kotimainen kieli eli ruotsi, valittavana tasot A tai B1.
  • Vieras kieli A-taso: Englanti, Ranska, Saksa, Venäjä (voit opiskella muussa lukiossa).
  • Vieras kieli B2 (yläkoulussa aloitettu kieli) tai B3 -tasot (lukiossa alkava kieli):
    • Espanja (B3-taso)
    • Italia (B3-taso kurssit 1-3)
    • Ranska (B2 tai B3)
    • Saksa (B2 tai B3)
  • Muut kielet, joita ei opeteta Tapiolan lukiossa kuten Venäjä, Kiina, Japani

Matematiikan opiskelu aloitetaan yhteisellä opintojaksolla ja kaikki tekevät valinnan pitkän / lyhyen matematiikan väliltä vasta periodin 1 aikana.

Kaikille opiskelijoille teemme valinnat periodin 1 osalta valmiiksi ja saat ne selville kesäkuun aikana. Opiskelijat jaetaan koulun puolesta ohjausryhmiin (lyhenteinä 21A, 21B, 21C, 21D ja 21E = musiikkilinjalaiset). Emme valitettavasti ota vastaan ryhmätoiveita.