Ajankohtaista>Musiikkilukion pääsykokeet keväällä 2021

Musiikkilukion pääsykokeet keväällä 2021

Huom! Poikkeuksellinen hakuprosessi koronapandemian takia. 

Koronapandemian vuoksi Tapiolan lukion musiikkilinjan pääsykokeet toteutetaan etäpääsykokeena keväällä 2021 seuraavasti: 

jokainen hakija valmistelee itsestään näyttökoevideon, jonka hän tallentaa itse valitsemaansa pilvipalveluun. Videon kesto on maksimissaan 15 minuuttia (kohdat 1-2 maksimissaan 10 minuuttia ja kohta 3 maksimissaan 5 minuuttia). Videolle annettua aikarajaa ei saa ylittää. Kaikki editointi tai tehosteiden käyttö johtaa näyttökoevideon hylkäämiseen. Videon voi kuvata esimerkiksi kännykällä tai vastaavalla ja kuvaamisessa saa käyttää avustajaa. Linkki videoon tulee lähettää koulun myöhemmin ilmoittamalla tavalla viimeistään ma 3.5. klo 12.00. Myöhästyneitä näyttökoevideoita ei oteta pisteytyksessä huomioon. 

Videossa tulee olla seuraavat kolme osiota: 

1. Hakijan esittely (kuka olen, syntymäaika vahvistettuna kuvallisella dokumentilla) 

2. Musiikkiesitykset: 

a. Pakollinen musiikkitehtävä: valmista ja esitä ulkoa laulaen tai soittaen 1. säkeistö suomalaisesta kansansävelmästä ”Taivas on sininen ja valkoinen” 

b. Vapaavalintainen musiikkiohjelma, joka sisältää laulunäytteen ilman säestystä sekä halutessasi soittonäytteen yhdellä tai useammalla instrumentilla 

3. Musiikillinen tausta. Hakija vastaa seuraaviin kysymyksiin 

a. Kerro musiikin harrastamisestasi (musiikkiopinnot, suoritetut tutkinnot, missä olet opiskellut, miten olet osallistunut koulun musiikkitoimintaan) 

b. Miksi haet musiikkilinjalle ja mitkä musiikin kurssit sinua erityisesti kiinnostavat Tapiolan lukion musiikkilinjalla? 

  

Tapiolan lukio lähettää kaikille hakijoille huhtikuussa 2021 sähköpostiviestin, jossa ilmoitamme näyttökoevideon linkin toimittamistavan Tapiolan lukion tietoon. 

Pikalinkit

Instagram

Powered by Aava 3