MAE>Erityispitkä matematiikka

Erityispitkä Matematiikka

Tapiolan lukiossa voi opiskella erityispitkää matematiikkaa. Se perustuu vuosien kokemuksiin matemaattisesti lahjakkaiden oppilaiden opetuksesta ja heidän osaamistarpeistaan erityisesti jatko-opintoja ajatellen. Opetussisältöjen laadinnassa on tehty yhteistyötä Aalto-yliopiston peruskurssien opettajien kanssa ja hyödynnetty matematiikan kilpailuvalmennuksesta saatuja kokemuksia. Erityispitkä matematiikka tarjoaa opiskelijalle lisäkursseja sekä haastavampia tehtäviä. Opiskelu edellyttää pitkäjänteistä työtä ja tuottaa oivaltamisen iloa.

Kurssisisällöistä

Erityispitkä matematiikka sisältää valtakunnallisten pakollisten ja syventävien kurssien lisäksi useita koulukohtaisia erikoiskursseja ja matematiikkakilpailuvalmennusta, jotka yhteensä tekevät Tapiolan lukion matematiikan opiskelutarjonnasta kattavan. Soveltavia kursseja ovat esimerkiksi                                  

MAE 15    Lineaarialgebra

MAE 16    Kompleksiluvut  

MAE 17    Differentiaaliyhtälöt                                                

MAE 18    Kertauskurssi                                               

MAE 19    Valmennus

MAE 20-21 Matematiikan harrastuskurssi I ja II

 

Opiskelusta

Erityispitkää matematiikkaa opiskellaan omassa, pysyvässä ryhmässä. Ryhmällä on viikossa yksi lisätunti matematiikkaa, mikä mahdollistaa opiskeltavien asioiden syventämisen ja laajentamisen. Erityispitkän matematiikan ryhmät osallistuvat valtakunnallisiin matematiikkakilpailuihin ja vierailevat mm. Aalto-yliopiston LUMA-luennoilla. Opintoihin voi sisällyttää myös matematiikan kilpailuvalmennusta ja leirikouluja. Sekä pitkän että erityispitkän matematiikan ryhmät antavat opetussuunnitelmien määrittelemän jatko-opintovalmiuden. 

 

Tapiolan lukion matemaattisten aineiden opettajat toivottavat sinulle unohtumattomia oppimisen elämyksiä erityispitkän matematiikan parissa!

 

Instagram

Powered by Aava 3