Musiikin kehittämistehtävä>Ajankohtaista

Minun ääneni -logo.

Kuule, minä sävellän! Moniäänisesti

Linkki Kuule,minä sävellän! -projektin työvideoon (ei ääniraitaa, aukeaa uuteen välilehteen)

Linkki videotaltiointiin Kuule minä sävellän! -konsertin kenraliharjoituksesta (aukeaa uuteen välilehteen)

Lukioiden, musiikkiyliopiston, taiteen perusopetuksen ja kansallisten taidelaitosten yhteistyötä taiteiden välisesti

Tapiolan lukio mukana Sibafestilla tammikuussa 2020 musiikkitalossa

Tapiolan lukion musiikkilinjan, Vaskivuoren lukion musiikkilinjan, Grankulla Gymnasiumin ja Espoon musiikkiopiston nuoret säveltäjät sekä Kallion lukion, Svenska Norsenin nuoret sirkus/liikeopiskelijat ovat parhaillaan yhteisessä Kuule, minä sävellän! -koulutusjaksossa. Taustaotsikkona nuorten luovalle työlle on Visions of Equity and Diversity, joka on myös kesällä 2020 Helsingissä järjestettävän kansainvälisen musiikkikasvatuksen konferenssin teema.

Nuoria ohjaavat ammattisäveltäjät, eri taiteiden alan taiteilijat ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemian eri aineryhmien opiskelijat ja musiikkikasvatuksen lehtori. Keskeisenä filosofiana on toteuttaa jokaisen nuoren taiteellinen visio sellaisenaan. Projektin huipennus on Helsingin Musiikkitalossa pidettävä konsertti tammikuussa 2020.

Kuule, minä sävellän! Moniäänisesti -koulutusjaksossa 2019-2020 yhteistyökumppanina on mukana Uuden sirkuksen keskus Cirko. Projektin dokumentoi Tapiolan lukion alumni Iiro Mikola.

Tapiolan lukion kamarikuoro oli kantavana voimana vuonna 2016 nuorten säveltämässä Aikalisä-oopperassa.

Linkki Aikalisä-oopperan nettisivuille (aukeaa uuteen välilehteen)

Katso Aikalisä-oopperan taltiointi tästä linkistä (aukeaa uuteen välilehteen)

Lisätietoja Sibafestistä:

Linkki Sibafestin kotisivuille (aukeaa uuteen välilehteen)

Kuule, minä sävellän -projektin osallistujat ryhmäkuvassa.

Kuva ja video: Iiro Mikola