Musiikin kehittämistehtävä>LUMOKE-hanke

LUMOKE-hanke

 

Erityistä koulutustehtävää toteuttavat musiikkilukiot Sibelius-lukio, Tapiolan lukio, Kaustisen musiikkilukio ja Tölö gymnasium ovat saaneet Opetus- ja kulttuuriministeriöltä valtakunnallisen kehittämistehtävän. LUMOKE -nimellä (lukion musiikinopetuksen kehittäminen) kulkeva kehittämistehtävähanke jatkuu 31.7.2025 saakka.

 

Valtakunnallinen kehittämistehtävä sisältää velvoitteen kehittää ja levittää valtakunnallisesti koko lukiokoulutusta koskien musiikin opetuspainotuksen mukaisia, pedagogiikkaan, toimintakulttuuriin ja oppimisympäristöihin liittyviä malleja ja hyviä käytänteitä sekä valtakunnallisesti vahvistaa henkilöstön opetuksellisia valmiuksia ja osaamista. Kehittämistehtävä velvoittaa sen saaneita lukioita myös kehittämään ja edistämään koulutuksen järjestäjien ja muiden musiikin alaan kuuluvien toimijoiden yhteistyötä.

 

Tapiolan lukion osalta kehittämistehtävän kantavana ideana ovat opiskelijalähtöiset, luovat tavat projektityöskentelyssä. Tavoitteena on kehittää koulujen musiikinopetukseen soveltuvaa tuottamispohjaisen oppimisen menetelmää, jossa musiikkia opitaan opiskelijalähtöisesti säveltämällä, sovittamalla, sanoittamalla, äänittämällä ja miksaamalla. Tuottamisella tarkoitetaan pitkäkestoista, luovaa tiimityöskentelyä esimerkiksi musikaalin, konsertin, dokumentin, radio-ohjelman tai musiikkivideon parissa. Kehitystehtävän toteuttamistapoja voivat olla aiheeseen liittyvät seminaarit, työpajatoiminta, vertaisoppiminen opetusta observoimalla sekä muun muassa kirjallisen materiaalin tuottaminen.

 

Tärkeä periaate valtakunnallisen kehittämistehtävän toteutuksessa on verkostomainen toimintatapa, jossa myös Tapiolan lukio on oppivana osapuolena tasavertaisesti muiden toimijoiden kanssa.

 

Kiinnostuitko? Jos sinulla on ideoita tai haluat kuulla lisää toiminnastamme, ota meihin yhteyttä ja jaa ajatuksesi kanssamme!

 

Auroora Kiiski Touizrar

Musiikkilinjan projektikoordinaattori / Tapiolan lukio

+358 44 5141203

auroora.kiiskitouizrar@espoo.fi 

 

Kalenteri

13.1.2021
Keskiviikko
Ke
13
Tammikuu
Tammi
Tam
1
2021
21
19.1.2021
Tiistai
Ti
19
Tammikuu
Tammi
Tam
1
2021
21

Pikalinkit

Instagram

Powered by Aava 3