Minun ääneni>Valtakunnallinen kehittämistehtävä

Minun ääneni

Opiskelijalähtöisyys ja luovuus projektityöskentelyssä

Tapiolan lukion valtakunnallinen musiikin opetuksen kehittämistehtävä

Tapiolan lukiolla on ollut valtakunnallinen erityistehtävä musiikissa jo vuodesta 1987 alkaen. Tapiolan lukio tunnetaankin valtakunnallisesti aktiivisena toimijana musiikin saralla.

Vuonna 2018 Tapiolan lukiolle myönnettiin musiikin valtakunnallinen kehittämistehtävä, joka jatkuu vuoteen 2025 saakka. Kehittämistehtävän kantavana ideana ovat opiskelijalähtöiset, luovat tavat projektityöskentelyssä. Kehittämistehtävä on valtakunnallinen ja koskettaa kaikkia Suomen lukioita.

Tavoitteenamme on kehittää koulujen musiikinopetukseen soveltuvaa tuottamispohjaisen oppimisen menetelmää, jossa musiikkia opitaan opiskelijalähtöisesti säveltämällä, sovittamalla, sanoittamalla, äänittämällä ja miksaamalla. Tuottamisella tarkoitamme pitkäkestoista, luovaa tiimityöskentelyä esimerkiksi musikaalin, konsertin, dokumentin, radio-ohjelman tai musiikkivideon parissa.

Valtakunnallista kehittämistehtävää toteutetaan yhteisöllisesti yhdessä siitä kiinnostuneiden oppilaitosten tai yksittäisten opettajien kanssa. Toteuttamistapoja voivat olla aiheeseen liittyvät seminaarit, työpajatoiminta, vertaisoppiminen opetusta observoimalla sekä muun muassa kirjallisen materiaalin tuottaminen.

Tärkeä periaate valtakunnallisen kehittämistehtävän toteutuksessa on verkostomainen toimintatapa, jossa myös Tapiolan lukio on oppivana osapuolena tasavertaisesti muiden toimijoiden kanssa.

Kevään 2019 kohokohta oli Tapiolan lukiossa järjestetyt musiikkilukioiden valtakunnalliset musiikkilukiopäivät 15. - 16.4.2019.

Kiinnostuitko? Jos sinulla on ideoita tai haluat kuulla lisää toiminnastamme, ota meihin yhteyttä ja jaa ajatuksesi kanssamme!

23.11.2019
Lauantai