Minun ääneni>Valtakunnallinen kehittämistehtävä

 

 

Minun ääneni

Opiskelijalähtöisyys ja luovuus projektityöskentelyssä

 

Tapiolan lukion valtakunnallinen musiikin opetuksen kehittämistehtävä 

Tapiolan lukiolla on ollut valtakunnallinen erityistehtävä musiikissa jo vuodesta 1987 alkaen. Tapiolan lukio tunnetaankin valtakunnallisesti aktiivisena toimijana musiikin saralla.

Vuonna 2018 Tapiolan lukiolle myönnettiin musiikin valtakunnallinen kehittämistehtävä, joka jatkuu vuoteen 2025 saakka. Kehittämistehtävän kantavana ideana ovat opiskelijalähtöiset, luovat tavat projektityöskentelyssä. Kehittämistehtävä on valtakunnallinen ja koskettaa kaikkia Suomen lukioita.

Tavoitteenamme on kehittää koulujen musiikinopetukseen soveltuvaa tuottamispohjaisen oppimisen menetelmää, jossa musiikkia opitaan opiskelijalähtöisesti säveltämällä, sovittamalla, sanoittamalla, äänittämällä ja miksaamalla. Tuottamisella tarkoitamme pitkäkestoista, luovaa tiimityöskentelyä esimerkiksi musikaalin, konsertin, dokumentin, radio-ohjelman tai musiikkivideon parissa.

Valtakunnallista kehittämistehtävää toteutetaan yhteisöllisesti yhdessä siitä kiinnostuneiden oppilaitosten tai yksittäisten opettajien kanssa. Toteuttamistapoja voivat olla aiheeseen liittyvät seminaarit, työpajatoiminta, vertaisoppiminen opetusta observoimalla sekä muun muassa kirjallisen materiaalin tuottaminen.

Tärkeä periaate valtakunnallisen kehittämistehtävän toteutuksessa on verkostomainen toimintatapa, jossa myös Tapiolan lukio on oppivana osapuolena tasavertaisesti muiden toimijoiden kanssa.

Kevään 2019 kohokohta on Tapiolan lukiossa järjestettävät musiikkilukioiden valtakunnalliset musiikkilukiopäivät 15. - 16.4.2019.

Kiinnostuitko? Jos sinulla on ideoita tai haluat kuulla lisää toiminnastamme, ota meihin yhteyttä ja jaa ajatuksesi kanssamme!

 

 

 

Kalenteri

16.9.2019
Maanantai
Ma
16
Syyskuu
Syys
Syy
9
2019
19
20.9.2019
Perjantai
Pe
20
Syyskuu
Syys
Syy
9
2019
19
24.9.2019
Tiistai
Ti
24
Syyskuu
Syys
Syy
9
2019
19

Pikalinkit

Instagram

Powered by Aava 3