Musiikkilinja>Musiikkilinjan esittely

Musiikkilukion esittely

Musiikkilukion esittelyvideo on täällä.

 

Carmina          Kuva: Tuukka Mattlar

 

Musiikkilinjalaisella tulee olla lukioaikana suoritettuja musiikkilinjan musiikin kursseja vähintään 12 ja enintään 35 kurssia. Lisäksi jokainen opiskelija suorittaa musiikin valtakunnallisen pakollisen kurssin MU01.

 

Musiikkilinjalaisen 1+12 musiikin kurssia koostuvat seuraavista kursseista:

  • MU01
  • 4 musiikkitiedon kurssia (MUL)
  • 4 kuoro- ja orkesterikurssia; orkesterisoitin pääaineena vähintään 2 orkesterikurssia
  • 4 muuta musiikin kurssia oman valinnan mukaan (laulu, lauluyhtye, yhtye, big band jne.)

Musiikkioppilaitoksissa suoritettuja tutkintoja voi hyväksi lukea musiikkilinjalla syventävinä ja soveltavina kursseina. Ne eivät korvaa pakollisia musiikkilinja määrittelemiä 12 musiikin kurssia. Hyväksiluettavuus koskee lukioaikana suoritettuja tutkintoja ja niiden korvaavuus haetaan erikseen.

Musiikkioppilaioksissa suoritettujen tutkintojen tutkintotodistukset esitetään musiikinopettajalle ja päätöksen hyväksilukemisesta tekee rehtori.

Opiskelijat, jotka suorittavat vähintään 12 kurssia oppilaitoksen opetussuunnitelmassa määriteltyjä koulutustehtävän mukaisia opintoja, ovat oikeutettuja vähentämään valtioneuvoston asetuksen (955/2002) 8§:n mukaisten pakollisten kurssien määrästä 8 kurssia. Opiskelijan tulee kuitenkin suorittaa vähintään puolet jokaisen oppiaineen pakollisista kursseista. Jos oppiaineen pakollisia kursseja on pariton määrä, esimerkiksi 3 kurssia, tulee opiskelijan suorittaa niistä vähintään kaksi kurssia.

Erityisen koulutustehtävän (musiikki) mukaisten kurssien tulee olla muita kuin opetussuunnitelman perusteissa määriteltyjä pakollisia ja valtakunnallisia syventäviä kursseja.

 

 

Musiikkilinjalaisten näkemyksiä musiikkilinjalla opiskelusta:
"Olen erittäin tyytyväinen valintaani. Musalinjalla tutustuu helposti uusiin kavereihin, kun kaikkia yhdistää kiinnostus musiikkiin. Luokkahenki on aivan eri tasoa täällä kuin muissa lukioissa.”

"Jokainen on tervetullut iloiseen käytävillä laulavaan joukkoon.”

"Produktiomme ovat toinen toistaan hienompia, ja tekevälle löytyy töitä. Musiikki ja kaikki siihen liittyvä työllistää läpi lukion.”

"Musalinja on ollut loistava paikka viettää lukioaika sillä se on tarjonnut enemmän kuin osaa kuvailla. Mahdollisuudet kokeilla ja kokea uusia asioita, tilaisuudet päästä esiintymään hienoihin paikkoihin hyvällä porukalla ja se, että siellä saa olla juuri sillä taidolla mitä on.”

 

Musiikkilinjalle pyrkiminen

  • Musiikkilinjalle valitaan vuosittain 30 uutta opiskelijaa peruskoulun päättötodistuksen (max. 10 pistettä) ja pääsykokeen (max. 10 pistettä) perusteella.
  • Jokainen hakija saa henkilökohtaisen kutsun pääsykokeeseen.
  • Pääsykokeet järjestetään toukokuun alussa.
  • Noin 15 minuuttia kestävä koe sisältää vapaavalintaisen musiikillisen ohjelman, haastattelun ja vapaamuotoisia musiikkitehtäviä. Laulunäyte on pakollinen.

Tarkat hakuohjeet löytyvät lukion kotisivuilta kohdasta hakeminen musiikkilinjalle.

 

Kalenteri

22.3.2019
Perjantai
Pe
22
Maaliskuu
Maalis
Maa
3
2019
19
26.3.2019
Tiistai
Ti
26
Maaliskuu
Maalis
Maa
3
2019
19
28.3.2019
Torstai
To
28
Maaliskuu
Maalis
Maa
3
2019
19
15.4.2019
Maanantai
Ma
15
Huhtikuu
Huhti
Huh
4
2019
19
27.4.2019
Lauantai
La
27
Huhtikuu
Huhti
Huh
4
2019
19

Pikalinkit

Instagram

Powered by Aava 3