Musiikkilinja>Musiikkilinjan historia

Musiikkilinjan historia

           

 

Tapiolan lukio sai vuonna 1987 valtioneuvoston päätöksen musiikin erityistehtävästä ja on yksi musiikin erikoislukioista Suomessa.

Tapiolan lukion musiikinopetuksella on pitkät perinteet, sillä lukion edeltäjä oli Tapiolan Yhteiskoulu, jossa syntyivät aikanaan Tapiolan kuoro ja Tapiola Big Band (nykyään Espoo Big Band). Tapiolan lukion musiikkilinja on vakiinnuttanut asemansa Espoon musiikkikasvatuksen monimuotoisena koulutuspaikkana.

Tapiolan lukion musiikkilinja on toimintansa aikana keskittynyt monipuoliseen musiikin opiskeluun, johon integroituvat erilaiset kokoonpanot. Musiikin opetusaineita ovat muun muassa olleet yksinlaulu, kamarikuoro, naiskuoro, mieskuoro, lauluyhtye, orkesteri, big band, bändi, musiikkiteatteri ja musiikkitieto. Tapiolan lukion musiikkilinja on konsertoinut vuosittain ja osallistunut erilaisiin tapahtumiin ja produktioihin.

Vuonna 1997 käynnistyi haastava ja antoisa yhteistyö säveltäjä Jukka Linkolan kanssa. Musiikkilinja on esittänyt Jukka Linkolan musikaalit Peter Pan (1998) ja  Antti Puuhaara (2001), kabareet Hullu huhtikuu (1999, levytys 2000) ja Tapiola Eeden (2003). Tapiola Eeden oli kantaesitys, joka juhlisti Tapiolan 50-vuotissyntymäpäivää ja jonka libreton kirjoitti Ilpo Tiihonen. Tammikuussa 2008 Tapiolan musiikkilukio ja pääosin musiikkilukion senioreista koostuva musiikkiteatteri Tapiola esiintyivät yhdessä visuaalisissa konserteissa Sillalta sillalle. Konserttien musiikki koostui Jukka Linkolan musikaalisävelmistä ja soololauluista aina big bandin esittämään fuusiojazziin.

 

Instagram

Powered by Aava 3