Musiikkilinja>Musiikkilinjan opinnot>Musiikin lauluopinnot

Musiikin lauluopinnot

 

 

Kuorot

Tapiolan lukiossa toimii kolme kuoroa: kamarikuoro, naiskuoro ja mieskuoro. Ne ovat avoimia kaikille lukion opiskelijoille. 

Kuorot esiintyvät paitsi lukiomme järjestämissä konserteissa ja tilaisuuksissa myös erilaisissa ulkopuolisissa tapahtumissa tilauksesta. Kuorojen esiintymisistä ilmoitetaan konserttikalenterissa.

Vuosittaisia kuorojen esiintymisiä ovat muun muassa Syksyn pimeydestä nousee laulu -konsertti Tapiolan kirkossa ja Sounds-konserttit Espoon kulttuurikeskuksessa.

 

 

 

MLK  Kamarikuoro
Musiikkilinjan ja yleislinjan yhteinen sekakuorokokoonpanolla laulava kamarikuoro valmistaa vuosittain ohjelmistoa klassisesta kuoromusiikista jazziin ja poppiin. Kuoron kokoonpanossa on vuosittain tarpeen mukaan 30:stä 60 laulajaa. Kuorossa laulamisen johtoajatuksena on saada hyviä kokemuksia yhdessä laulamisesta ja toteuttaa monipuolista ohjelmistoa. Kuoro esiintyy paljon erilaisissa konserteissa ja tilaisuuksissa.

MLM Mieskuoro
Tapiolan lukion huippusuosittu mieskuoro on niittänyt jo kansallista mainetta tuhansien kuulijoiden edessä. Kuoron ohjelmiston runkona ovat alkuperäiset kotimaiset mieskuorosävellykset Jean Sibeliuksesta Einojuhani Rautavaaraan. Näiden lisäksi harjoitellaan niin kansainvälistä taidemusiikkia kuin viihteellistä laulumusiikin kuoro-ohjelmistoa. Kuoro jakaantuu neljään ryhmään, joita ovat äänialaltaan ylemmät ja alemmat tenorit sekä ylemmät ja alemmat bassot. Ennen kurssin alkua suoritetaan äänenkäytön tarkastus, jonka perusteella jaetaan äänialat. Kuoro harjoittelee kerran viikossa. Mieskuorokurssi antaa loistavat lähtövalmiudet jopa elinikäiselle kuoroharrastukselle.
 
MLN Naiskuoro
Musiikkilinjan ja yleislinjan yhteinen naiskuoro koostuu vankasta joukosta naislaulajia, joilla monilla on vahvuutena myös soololaulaminen. Naiskuoron ohjelmisto rakentuu vuosittain kuoron rakenteen mukaan, ja lauluissa pyritään ottamaan huomioon laulajien persoonallinen ääni ja ilmaisullisuus. Monissa esiintymisissä naislaulajat ovat tuoneet esiin vahvan lavakarisman.
 

Yksinlaulu

Laulua opiskellaan musiikkilinjalla pienryhmissä. Opetus on hajautettu läpi lukuvuoden. Kurssien aikana tutustutaan monipuoliseen lauluohjelmistoon ja opiskellaan laulutekniikkaa. Yksinlaulun opiskelijoilla on mahdollisuus päästä esiintymään musiikkilinjan konsertteihin ja tapahtumiin. Laulua on opetettu Tapiolan lukion musiikkilinjalla sen perustamisesta alkaen. Monista opiskelijoista on tullut laulun ja musiikin ammattilaisia, ja moni on jatkanut laulamista hyvänä harrastuksena.
 

     

Lauluyhtyeet


Lauluyhtyetoiminnan on aloittanut lukiossa monipuolinen musiikkimies ja pedagogi Martti Lappalainen (Espoo Big Bandin perustaja ja johtaja sekä April Jazz -tapahtuman perustaja ja taiteellinen johtaja). Lauluyhtyeet esiintyvät lukion konserteissa ja tilaisuuksissa sekä useissa lukion ulkopuolisissa tapahtumissa. ​

 

 

 

 

 

 

 

Kuvat: Tuukka Mattlar

Kalenteri

22.9.2020
Tiistai
Ti
22
Syyskuu
Syys
Syy
9
2020
20
24.9.2020
Torstai
To
24
Syyskuu
Syys
Syy
9
2020
20
25.9.2020
Perjantai
Pe
25
Syyskuu
Syys
Syy
9
2020
20
28.9.2020
Maanantai
Ma
28
Syyskuu
Syys
Syy
9
2020
20
29.9.2020
Tiistai
Ti
29
Syyskuu
Syys
Syy
9
2020
20

Pikalinkit

Instagram

Powered by Aava 3