Musiikkilinja>Musiikkilinjan opinnot>Orkesterit ja bändit

Orkesterit ja bändit

 

Kuva: Tuukka Mattlar

 

 

MSB Bändit 

Bändikurssille voi osallistua joko jo olemassa olevan yhtyeen jäsenenä tai ilman valmista yhtyettä. Bändikurssille osallistuminen ei edellytä soitinten omistamista tai hallintaa. Bändit saavat pitkälti itse valita oman ohjelmistonsa, ja kurssin aikaansaannoksia esitetään muille opiskelijoille konserteissa. 

MSO Orkesterit

Tapiolan lukion orkesteri on ainutlaatuinen kamariorkesteri, jonka opiskelijakaarti muodostuu jousi-, puhallin-, ja lyömäsoittimien motivoituneista opiskelijoista. Myös pianistit voivat osallistua orkesterikurssille. Ohjelmisto koostuu monipuolisista

teoksista länsimaisen taidemusiikin klassikoista musikaalisävelmiin ja viihdemusiikkiin. Orkesteri harjoittelee säännöllisesti kerran viikossa ja esiintyy sekä lukion konserteissa että lukuisissa eri juhlatilaisuuksissa. Kurssilla on mahdollista harjoitella myös orkesterinjohtamista.

MSOV Vanhojen orkesteri

Vanhojen orkesterin soittajat ovat pääsääntöisesti musiikkilinjan ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoita, joille kurssi on pakollinen mutta elämää suurempi kokemus. Vanhojen orkesterin kunniatehtävänä on Tapiolan lukion Vanhojen tanssien musiikin esittäminen yhteistyössä lukion upeiden tanssijoiden kanssa. Kurssin ohjelmistossa on sekä perinteisiä että uudempia tansseja.

MSBB Big Band

Lukion Big Band jakaantuu kokoonpanoltaan puhallin- ja rytmisektioon sekä laulusolisteihin. Kurssin ohjelmisto risteilee temaattisesti afroamerikkalaisen musiikin eri genreissä swingistä salsaan ja funkista foxiin. Big Bandin puhallinsoittimia ovat saksofonit, trumpetit ja pasuunat, mutta ohjelmistosta riippuen myös muut puhaltajat voivat osallistua. Rytmisektiossa soittavat kitaristi, kosketinsoittaja, basisti, rumpali ja perkussionistit. Big Band esiintyy sekä lukion konserteissa (muun muassa Sounds) että muissa tapahtumissa (esimerkiksi Vanhempien Wallattomissa).

MSK Kamarimusiikki

Kamarimusiikki on yksi taidemusiikin tyylilajeista. Kokoonpanossa on oltava vähintään kaksi soittajaa. Suosituimpia kokoonpanoja ovat esimerkiksi jousikvartetto, pianotrio ja puhallinkvintetti. Kokoonpanot muodostuvat lähinnä akustisista soittimista. Kurssille voivat osallistua sekä valmiit kokoonpanot että uutta kokoonpanoa etsivät opiskelijat. 

Kuva: Tuukka Mattlar

Kalenteri

16.9.2019
Maanantai
Ma
16
Syyskuu
Syys
Syy
9
2019
19
20.9.2019
Perjantai
Pe
20
Syyskuu
Syys
Syy
9
2019
19
24.9.2019
Tiistai
Ti
24
Syyskuu
Syys
Syy
9
2019
19

Pikalinkit

Instagram

Powered by Aava 3