Musiikkilinja>Musiikkilinjan opinnot>Orkesterit ja pienyhtyeet

Orkesterit ja PIENYHTYEET

 

Kuva: Tuukka Mattlar

 

MSY Pienyhtyeet

Pienyhtyeopintojen tavoitteena on koota toimivia kokoonpanoja ja edistää niiden kehitystä erilaisten musiikkityylien (pop, rock, klassinen, jazz, kansanmusiikki) parissa. Opiskelijat valitsevat itse kurssin ohjelmiston, pääpaino on opiskelijoiden omissa sovituksissa ja sävellyksissä. Yhtyekurssien aikana pyritään saamaan mahdollisimman paljon esiintymiskokemusta ja tutustutaan äänentoistolaitteiston perusteisiin sekä kuulonhuoltoon. Kurssilla voidaan myös perehtyä akustiseen pienyhtyesoittoon opiskelijoiden muodostamien kokoonpanojen mukaisesti.

MSO Orkesteri

Tapiolan lukion orkesteri on ainutlaatuinen kamariorkesteri, jonka opiskelijakaarti muodostuu jousi-, puhallin-, ja lyömäsoittimien motivoituneista opiskelijoista. Myös pianistit voivat osallistua orkesterikurssille. Ohjelmisto koostuu monipuolisista teoksista länsimaisen taidemusiikin klassikoista musikaalisävelmiin ja viihdemusiikkiin, opiskelijoiden omia sävellyksiä unohtamatta. Orkesteri harjoittelee säännöllisesti kerran viikossa ja esiintyy sekä lukion konserteissa että lukuisissa eri juhlatilaisuuksissa. Kurssilla on mahdollista harjoitella myös orkesterinjohtamista.

MSO4 Vanhojen orkesteri

Vanhojen orkesterin soittajat ovat pääsääntöisesti musiikkilinjan ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoita, joille kurssi on pakollinen mutta elämää suurempi kokemus. Vanhojen orkesterin kunniatehtävänä on Tapiolan lukion Vanhojen tanssien musiikin esittäminen yhteistyössä lukion upeiden tanssijoiden kanssa. Kurssin ohjelmistossa on sekä perinteisiä että uudempia tansseja.

MSBB Big Band

Lukion Big Band jakaantuu kokoonpanoltaan puhallin- ja rytmisektioon sekä laulusolisteihin. Kurssin ohjelmisto risteilee temaattisesti afroamerikkalaisen musiikin eri genreissä swingistä salsaan ja funkista foxiin. Big Bandin puhallinsoittimia ovat saksofonit, trumpetit ja pasuunat, mutta ohjelmistosta riippuen myös muut puhaltajat voivat osallistua. Rytmisektiossa soittavat kitaristi, kosketinsoittaja, basisti, rumpali ja perkussionistit. Big Band esiintyy sekä lukion konserteissa (muun muassa Sounds) että muissa tapahtumissa (esimerkiksi Vanhempien Wallattomissa).

 

Kuva: Tuukka Mattlar

Pikalinkit

Instagram

Powered by Aava 3