Musiikkilukiopäivät 2019>Ohjelma

Musiikkilukiopäivät 2019

Tapiolan lukio järjestää valtakunnalliset musiikkilukiopäivät 15. - 16.4.2019 Espoon Tapiolassa. Päivien teemana on ”Minun ääneni”, joka ilmentää lukiomme valtakunnallista musiikin kehittämistehtävää ja sen opiskelijalähtöisyyttä. Musiikkilukiopäiville kokoontuu 13  valtakunnallisen koulutustehtävän musiikissa saanutta lukiota.

ohjelma

Maanantai 15.4.2019

Klo 9 - 10 ilmoittautuminen infopisteessä musiikkilukiopäiville.

Klo 10 - 10.30 avajaiset juhlasalissa.

Klo 10.30 - 11.15 Askeleita-harjoitus kuorolle auditoriossa.

Klo 10 - 17.00  konserttiharjoitukset Tapiolasalissa.

Klo 11 - 15 pop-up-konsertit  kulttuurikeskuksen päälämpiössä, kulttuurikeskuksen flyygeliaulassa ja     Tapiolan lukion auditoriossa. Näihin konsertteihin yleisöllä on vapaa pääsy.

Klo 17 - 18.15 musiikkilukioiden opiskelijoille Ilkka Aunun sävellysluento lukion auditoriossa.

Klo 17 - 18.15 RAKATA-improvisaatiotyöpaja musiikkilukioiden opettajille.

Klo 16 - 18 MusaIPad-torni-koulutus opiskelijoille ja opettajille.

Klo 18.15 - 21.00 illanvietto lukion juhlasalissa (suljettu tilaisuus). Musiikkilukiolaiset esiintyvät.

Tiistai 16.4.

Klo 10 - 13 (sisältää väliajan) kenraaliharjoitus illan konserttiin. Yleisölle vapaa pääsy.

Klo 14.00 musiikkilukioille Carmina-musikaali Louhisalissa.

Klo 14.00 musiikkilukioille RAKATA-improvisaatiotyöpaja. Kouluttajina näyttelijät Elina Stirkkinen ja Micke Rejström.

Klo 14.00 musiikkilukioille Jarmo Saaren ja Marzi Nymanin sävellystyöpaja.

Klo 16.30 musiikkilukioille Carmina-musikaali Louhisalissa.

Klo 16.30 musiikkilukioille RAKATA-improvisaatiotyöpaja. Kouluttajina näyttelijät Elina Stirkkinen ja Micke Rejström.

Klo 16.30 musiikkilukioille Jarmo Saaren ja Marzi Nymanin sävellystyöpaja.

Klo 19.00 valtakunnallisten musiikkilukiopäivien päätöskonsertti Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ohjelma 5 €.

Päätöskonsertti

Konsertin ohjelmisto koostuu musiikkilukiolaisten omista esityksistä, joita johtavat Sibelius-Akatemian kapellimestariluokan opiskelijat,  sekä erityisesti näitä musiikkilukiopäiviä varten sävelletystä kuoroteoksesta ”Askeleita”. Teoksen on säveltänyt Tapiolan lukion entinen ja Sibelius-Akatemian nykyinen opiskelija Ilkka Aunu, ja sen teksti perustuu Tapiolan lukion opiskelijoiden runoihin. Teoksen esittää 180 musiikkilukiolaisen kuoro yhdessä Tapiola Sinfoniettan kanssa.