Hakeminen>Hakeminen musiikkilinjalle

MUSIIKkilinjan PÄÄSYKOKEET KEVÄÄLLÄ 2020

Huom! Poikkeuksellinen hakuprosessi koronapandemian takia.

 

Koronapandemian vuoksi Tapiolan lukion musiikkilinjan pääsykokeet toteutetaan keväällä 2020 seuraavasti:

jokainen hakija valmistelee itsestään näyttökoevideon, jonka hän tallentaa itse valitsemaansa pilvipalveluun. Videon kesto on maksimissaan 15 minuuttia (kohdat 1-2 maksimissaan 10 minuuttia ja kohta 3 maksimissaan 5 minuuttia). Videolle annettua aikarajaa ei saa ylittää. Kaikki editointi tai tehosteiden käyttö johtaa näyttökoevideon hylkäämiseen. Videon voi kuvata esimerkiksi kännykällä tai vastaavalla ja kuvaamisessa saa käyttää avustajaa. Linkki videoon tulee lähettää viimeistään 3.5.2020 klo 12 koulun myöhemmin ilmoittamalla tavalla. Myöhästyneitä näyttökoevideoita ei oteta pisteytyksessä huomioon.

Videossa tulee olla seuraavat kolme osiota:

1. Hakijan esittely (kuka olen, syntymäaika vahvistettuna kuvallisella dokumentilla)

2. Musiikkiesitykset:

a. Pakollinen musiikkitehtävä: valmista ja esitä ulkoa laulaen tai soittaen 1. säkeistö suomalaisesta kansansävelmästä ”Taivas on sininen ja valkoinen”

b. Vapaavalintainen musiikkiohjelma, joka sisältää laulunäytteen ilman säestystä sekä halutessasi soittonäytteen yhdellä tai useammalla instrumentilla

3. Musiikillinen tausta. Hakija vastaa seuraaviin kysymyksiin

a. Kerro musiikin harrastamisestasi (musiikkiopinnot, suoritetut tutkinnot, missä olet opiskellut, miten olet osallistunut koulun musiikkitoimintaan)

b. Miksi haet musiikkilinjalle ja mitkä musiikin kurssit sinua erityisesti kiinnostavat Tapiolan lukion musiikkilinjalla?

 

Tapiolan lukio lähettää kaikille hakijoille huhtikuussa 2020 sähköpostiviestin, jossa ilmoitamme näyttökoevideon linkin toimittamistavan Tapiolan lukion tietoon.

 

 

Alla normaalit hakuohjeet musiikkilinjalle pyrkiville. Nämä ohjeet eivät ole voimassa keväällä 2020!

Hakeminen musiikkilinjalle

Musiikkilinjalle valitaan vuosittain 30 uutta opiskelijaa peruskoulun päättötodistuksen (max. 10 pistettä) ja pääsykokeen (max.10 pistettä) perusteella.

Musikkilinjalle haetaan yhteishaun kautta sähköisesti osoitteessa http://www.opintopolku.fi/. Sähköisessä lomakkeessa valitaan opetuspisteeksi Tapiolan lukio ja sen jälkeen kohtaan koulutus: musiikkilinja.

Yhteishakulomakkeen lisäksi pyrkijät täyttävät Espoon lukioiden opinto-ohjelman ainevalintakortin. Opinto-ohjelman valintakorttiin tehtyjä valintoja voi muuttaa myöhemmin Tapiolan lukion osalta. Musiikkilinjalle haettaessa käytetään samaa valintakorttia. Lomakkeen sisältöön voi tutustua DEMO-versiossa

Kaikki musiikkilinjalle hakeneet saavat henkilökohtaisen kutsun pääsykokeeseen, joka järjestetään toukokuussa. Koe sisältää vapaavalintaisen musiikillisen ohjelman, haastattelun ja vapaamuotoisia musiikkitehtäviä. Monet musiikkilinjalle hakevat valitsevat toiseksi hakukohteeksi Tapiolan lukion yleislinjan, jossa voi myös opiskella monia musiikin kursseja.

Pääsykokeessa hakija esittää

a) valmistetun, vapaavalintaisen ohjelman instrumenttinsa/instrumenttiensa osaamisessa ja/tai
b) valmistetun, vapaavalintaisen ohjelman laulamisessa sen mukaan, mitä hakija painottaa.

Laulunäyte on kaikille pakollinen.

Pääsykoe sisältää myös haastattelun ja vapaamuotoisia musiikkitehtäviä. Kokonaisaika musiikkiohjelmalle ja haastattelulle tehtävineen on 15 minuuttia, mikä on hyvä ottaa huomioon ohjelmaa valmistettaessa.

Hakijalla on käytettävissä mikrofoni, flyygeli, rummut sekä basso- ja kitaravahvistin. Muilta osin hakija tuo pääsykokeeseen oman soittimensa. Hakija voi halutessaan ottaa mukaan säestäjän. Taustanauhan käyttö on myös sallittua.

Pääsykokeen pisteet  0-10 asteikolla painottuvat seuraavasti:

  • Musiikillinen ohjelma 2/3
  • Haastattelu ja vapaamuotoiset musiikkitehtävät 1/3

Lautakunnan jäsenet antavat itsenäisesti pisteet, ja lopullinen pistemäärä on keskiarvo annetuista pisteistä.

Lähetämme kutsun pääsykokeeseen opiskelijan kotiosoitteeseen läänin yhteisvalintatietojen perusteella. Katso kutsukirjemalli tästä.

Hakijoiden ei tarvitse toimittaa suosituskirjeitä tai musiikkiopistojen todistuksia lukioon hakua varten. 

Huom! Kutsumme kaikki musiikkilinjalle hakeneet pääsykokeeseen. Pääsykoe sisältää etukäteen valmistetun, vapaavalintaisen instrumentti- ja/tai lauluesityksen. 

Pääsykokeeseen sisältyy myös haastattelu ja vapaamuotoisia musiikkitehtäviä. Mitään suosituksia ja todistuksia ei tarvita. Hakijat saavat pääsykokeeseen kutsukirjeessä tarkempia ohjeita.

Opiskelija saa todistuksestaan max. 10 pistettä ja pääsykokeesta max. 10.

Jokaiselle opiskelijalle varataan aikaa noin 15 minuuttia.

Tarvittaessa saat lisätietoja kansliasta (p. 09 816 390 71).

Carmina          Kuva: Tuukka Mattlar

 

Musiikkilinjaan voit tutustua täällä olevalla esittelyvideolla.

Tapiolan lukion esittelydiat ovat täällä.

 

Yhteishaku lukiokoulutukseen

Yhteishaun sähköisen lomakkeen täyttämistä voi harjoitella verkossa ennen hakuaikaa. Varsinaisena hakuaikana verkkolomake täytetään vain kerran. Jos hakijalla ei ole mahdollista täyttää hakulomaketta sähköisesti, voi apua pyytää opinto-ohjaajalta.

Täällä voit harjoitella lomakkeen (yhteishakulomake) täyttöä. Huom! Tämä ei ole varsinainen hakulomake.

Sähköinen ainevalintakortti

Mikäli haet yhteishaussa lukioon Espoossa tai Kauniaisissa, täytä myös sähköinen ainevalintakortti. Lukioiden rehtorit hyödyntävät ainevalintakortin tietoja lukion kurssitarjonnan suunnittelussa. Ainevalintakortilla ei ole vaikutusta opiskelijavalintaan ja ainevalintoja voi myöhemmin muuttaa opiskelupaikan selvittyä.

Ainevalintakortti täytetään yhden kerran yhteishaun päättymisen jälkeen. Lomake on auki 11.3 - 27.3.2020.

Linkki ainevalintakorttiin:

https://webropol.com/s/ainevalinta2020

 

lukiokoulutuksen yhteishaku 2020

  • Hakuaika on 18.2.–10.3.2020
  • Hakuaika päättyy 10.3. klo 15.00
  • Saat tiedon yhteishaun tuloksista aikaisintaan 11.6.2020. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemuksella, saat tulokset myös sähköpostiisi.
  • Ota vastaan opiskelupaikkasi viimeistään 25.6.2020.

Lue, miten haet yhteishaussa lukioon

Kuva: Maija Ruoho

 

 

Pikalinkit

Instagram

Powered by Aava 3