Hakeminen>Hakeminen musiikkilinjalle

Hakeminen musiikkilinjalle

Musiikkilinjalle valitaan vuosittain 30 uutta opiskelijaa peruskoulun päättötodistuksen (max. 10 pistettä) ja pääsykokeen (max.10 pistettä) perusteella.

Musikkilinjalle haetaan yhteishaun kautta sähköisesti osoitteessa http://www.opintopolku.fi/. Sähköisessä lomakkeessa valitaan opetuspisteeksi Tapiolan lukio ja sen jälkeen kohtaan koulutus: musiikkilinja.

Yhteishakulomakkeen lisäksi pyrkijät täyttävät Espoon lukioiden opinto-ohjelman ainevalintakortin. Opinto-ohjelman valintakorttiin tehtyjä valintoja voi muuttaa myöhemmin Tapiolan lukion osalta. Musiikkilinjalle haettaessa käytetään samaa valintakorttia. Lomakkeen sisältöön voi tutustua DEMO-versiossa

Kaikki musiikkilinjalle hakeneet saavat henkilökohtaisen kutsun pääsykokeeseen, joka järjestetään toukokuussa. Koe sisältää vapaavalintaisen musiikillisen ohjelman, haastattelun ja vapaamuotoisia musiikkitehtäviä. Monet musiikkilinjalle hakevat valitsevat toiseksi hakukohteeksi Tapiolan lukion yleislinjan, jossa voi myös opiskella monia musiikin kursseja.

Pääsykokeessa hakija esittää

a) valmistetun, vapaavalintaisen ohjelman instrumenttinsa/instrumenttiensa osaamisessa ja/tai
b) valmistetun, vapaavalintaisen ohjelman laulamisessa sen mukaan, mitä hakija painottaa.

Laulunäyte on kaikille pakollinen.

Pääsykoe sisältää myös haastattelun ja vapaamuotoisia musiikkitehtäviä. Kokonaisaika musiikkiohjelmalle ja haastattelulle tehtävineen on 15 minuuttia, mikä on hyvä ottaa huomioon ohjelmaa valmistettaessa.

Hakijalla on käytettävissä mikrofoni, flyygeli, rummut sekä basso- ja kitaravahvistin. Muilta osin hakija tuo pääsykokeeseen oman soittimensa. Hakija voi halutessaan ottaa mukaan säestäjän. Taustanauhan käyttö on myös sallittua.

Pääsykokeen pisteet  0-10 asteikolla painottuvat seuraavasti:

• Musiikillinen ohjelma 2/3
  • Haastattelu ja vapaamuotoiset musiikkitehtävät 1/3

Lautakunnan jäsenet antavat itsenäisesti pisteet, ja lopullinen pistemäärä on keskiarvo annetuista pisteistä.

Lähetämme kutsun pääsykokeeseen opiskelijan kotiosoitteeseen läänin yhteisvalintatietojen perusteella. Katso kutsukirjemalli tästä.

Hakijoiden ei tarvitse toimittaa suosituskirjeitä tai musiikkiopistojen todistuksia lukioon hakua varten.

Huom! Kutsumme kaikki musiikkilinjalle hakeneet pääsykokeeseen. Pääsykoe sisältää etukäteen valmistetun, vapaavalintaisen instrumentti- ja/tai lauluesityksen.

Pääsykokeeseen sisältyy myös haastattelu ja vapaamuotoisia musiikkitehtäviä. Mitään suosituksia ja todistuksia ei tarvita. Hakijat saavat pääsykokeeseen kutsukirjeessä tarkempia ohjeita.

Opiskelija saa todistuksestaan max. 10 pistettä ja pääsykokeesta max. 10.

Jokaiselle opiskelijalle varataan aikaa noin 15 minuuttia.

Tarvittaessa saat lisätietoja kansliasta (p. 09 816 390 71).

Carmina          Kuva: Tuukka Mattlar

Musiikkilinjaan voit tutustua täällä olevalla esittelyvideolla.

Tapiolan lukion esittelydiat ovat täällä.

Yhteishaku lukiokoulutukseen

Yhteishaun sähköisen lomakkeen täyttämistä voi harjoitella verkossa ennen hakuaikaa. Varsinaisena hakuaikana verkkolomake täytetään vain kerran. Jos hakijalla ei ole mahdollista täyttää hakulomaketta sähköisesti, voi apua pyytää opinto-ohjaajalta.

Täällä voit harjoitella lomakkeen (yhteishakulomake) täyttöä. Huom! Tämä ei ole varsinainen hakulomake.

Sähköinen ainevalintakortti

Mikäli haet yhteishaussa lukioon Espoossa tai Kauniaisissa, täytä myös sähköinen ainevalintakortti. Lukioiden rehtorit hyödyntävät ainevalintakortin tietoja lukion kurssitarjonnan suunnittelussa. Ainevalintakortilla ei ole vaikutusta opiskelijavalintaan ja ainevalintoja voi myöhemmin muuttaa opiskelupaikan selvittyä.

Ainevalintakortti täytetään yhden kerran yhteishaun päättymisen jälkeen. Lomake on auki 11.3 - 27.3.2020.

Linkki ainevalintakorttiin:

lukiokoulutuksen yhteishaku 2020

• Hakuaika on 18.2.–10.3.2020
  • Hakuaika päättyy 10.3. klo 15.00
  • Saat tiedon yhteishaun tuloksista aikaisintaan 11.6.2020. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemuksella, saat tulokset myös sähköpostiisi.
  • Ota vastaan opiskelupaikkasi viimeistään 25.6.2020.

Lue, miten haet yhteishaussa lukioon

Kuva: Maija Ruoho