Hakeminen>Hakeminen musiikkilukioon

Hakeminen musiikkilukioon

Musiikkilukioon valitaan vuosittain 30 uutta opiskelijaa peruskoulun päättötodistuksen (max. 10 pistettä) ja pääsykokeen (max.10 pistettä) perusteella.

Musikkilukioon haetaan yhteishaun kautta sähköisesti osoitteessa www.opintopolku.fi. Linkki Opintopolku-sivuille, aukeaa uuteen välilehteen). Sähköisessä lomakkeessa valitaan opetuspisteeksi Tapiolan lukio ja sen jälkeen kohtaan koulutus: Lukion musiikkilinja.

Yhteishakulomakkeen lisäksi pyrkijät täyttävät Espoon lukioiden opinto-ohjelman ainevalintakortin. Opinto-ohjelman valintakorttiin tehtyjä valintoja voi muuttaa myöhemmin Tapiolan lukion osalta. Musiikkilukioon haettaessa käytetään samaa valintakorttia. Lisätietoa ainevalintakortista alempana.

Kaikki musiikkilukioon hakeneet saavat henkilökohtaisen kutsun pääsykokeeseen, joka järjestetään toukokuussa tavallisesta poikkeavin järjestelyin (tarkempi selvitys alla). Monet musiikkilukioon hakevat valitsevat toiseksi hakukohteeksi Tapiolan lukion yleislinjan, jossa voi myös opiskella monia musiikin kursseja.

 

MUSIIKkilukion PÄÄSYKOKEET KEVÄÄLLÄ 2021

Huom! Poikkeuksellinen hakuprosessi koronapandemian takia. 

Koronapandemian vuoksi Tapiolan lukion musiikkilukion pääsykokeet toteutetaan etäpääsykokeena keväällä 2021 seuraavasti: 

jokainen hakija valmistelee itsestään näyttökoevideon, jonka hän tallentaa itse valitsemaansa pilvipalveluun. Videon kesto on maksimissaan 15 minuuttia (kohdat 1-2 maksimissaan 10 minuuttia ja kohta 3 maksimissaan 5 minuuttia). Videolle annettua aikarajaa ei saa ylittää. Kaikki editointi tai tehosteiden käyttö johtaa näyttökoevideon hylkäämiseen. Videon voi kuvata esimerkiksi kännykällä tai vastaavalla ja kuvaamisessa saa käyttää avustajaa. Linkki videoon tulee lähettää koulun myöhemmin ilmoittamalla tavalla viimeistään ma 3.5. klo 12.00. Myöhästyneitä näyttökoevideoita ei oteta pisteytyksessä huomioon. 

Videossa tulee olla seuraavat kolme osiota: 

1. Hakijan esittely (kuka olen, syntymäaika vahvistettuna kuvallisella dokumentilla) 

2. Musiikkiesitykset: 

a. Pakollinen musiikkitehtävä: valmista ja esitä ulkoa laulaen tai soittaen 1. säkeistö suomalaisesta kansansävelmästä ”Taivas on sininen ja valkoinen” 

b. Vapaavalintainen musiikkiohjelma, joka sisältää laulunäytteen ilman säestystä sekä halutessasi soittonäytteen yhdellä tai useammalla instrumentilla 

3. Musiikillinen tausta. Hakija vastaa seuraaviin kysymyksiin 

a. Kerro musiikin harrastamisestasi (musiikkiopinnot, suoritetut tutkinnot, missä olet opiskellut, miten olet osallistunut koulun musiikkitoimintaan) 

b. Miksi haet musiikkilinjalle ja mitkä musiikin kurssit sinua erityisesti kiinnostavat Tapiolan lukion musiikkilinjalla? 

  

Tapiolan lukio lähettää kaikille hakijoille huhtikuussa 2021 sähköpostiviestin, jossa ilmoitamme näyttökoevideon linkin toimittamistavan Tapiolan lukion tietoon. 

 

Carmina-musiikkiteatteriesityksen kohtaus, jossa kaksi päähenkilä seisovat lavalla ja keskustelevat.

Carmina-musiikkiteatteriesitys          Kuva: Tuukka Mattlar

 

Linkki musiikkilinjan esittelyvideoon (Youtube-video, aukeaa uuteen välilehteen)

Linkki Tapiolan lukion esittelydioihin

 

Yhteishaku lukiokoulutukseen

Yhteishaku lukioihin kevään 2021 osalta on päättynyt. Tapiolan lukio kiittää kaikkia hakeneita!

 

Sähköinen ainevalintakortti

Mikäli hait yhteishaussa lukioon Espoossa tai Kauniaisissa, täytä sähköinen ainevalintakortti. Lukioiden rehtorit hyödyntävät ainevalintakortin tietoja lukion kurssitarjonnan suunnittelussa. Ainevalintakortilla ei ole vaikutusta opiskelijavalintaan ja ainevalintoja voi myöhemmin muuttaa opiskelupaikan selvittyä.

Ainevalintakortti täytetään yhden kerran yhteishaun päättymisen jälkeen. Lomake on auki 8.4.2021 klo 8.00 - 18.4.2021 klo 20.00. Täytä ainevalintakortti Webropolissa

Ainevalintakortti on auki seuraavasti:

Aukeaa 8.4.2021 klo 8.00

Sulkeutuu 18.4.2021 klo 20.00

 

Opettaja ja kolme opiskelijaa istuvat ulkon pöydän ääressä ja katsovat kannettavan tietokoneen ruutua.

Kuva: Maija Ruoho

 

 

Pikalinkit

Instagram

Powered by Aava 3