Hakeminen>Hakeminen musiikkilinjalle

Hakeminen musiikkilinjalle

Yhteishaku 19.2.2019 – 12.3.2019

Yhteishaun tulokset julkaistaan 13.6.2019.

Musiikkilinjaan voit tutustua täällä olevalla esittelyvideolla.

Tapiolan lukion esittelydiat ovat täällä.

Espoon kaupungin valintaopas on täällä.

Carmina          Kuva: Tuukka Mattlar

Ohjeet hakemiseen

Musiikkilinjalle valitaan 30 uutta opiskelijaa peruskoulun päättötodistuksen (max. 10 pistettä) ja pääsykokeen (max.10 pistettä) perusteella.

Musikkilinjalle haetaan yhteishaun kautta sähköisesti osoitteessa http://www.opintopolku.fi/. Sähköisessä lomakkeessa valitaan opetuspisteeksi Tapiolan lukio ja sen jälkeen kohtaan koulutus: musiikkilinja.

Yhteishakulomakkeen lisäksi pyrkijät täyttävät Espoon lukion opinto-ohjelman valintakortin. Opinto-ohjelman valintakorttiin tehtyjä valintoja voi muuttaa myöhemmin Tapiolan lukion osalta. Musiikkilinjalle haettaessa käytetään samaa valintakorttia.

Kaikki musiikkilinjalle hakeneet saavat henkilökohtaisen kutsun pääsykokeeseen, joka järjestetään 6. – 10.5.2019. Koe sisältää vapaavalintaisen musiikillisen ohjelman, haastattelun ja vapaamuotoisia musiikkitehtäviä. Monet musiikkilinjalle hakevat valitsevat toiseksi hakukohteeksi Tapiolan lukion yleislinjan, jossa voi myös opiskella monia musiikin kursseja.

Pääsykokeessa hakija esittää

a) valmistetun, vapaavalintaisen ohjelman instrumenttinsa/instrumenttiensa osaamisessa ja/tai
b) valmistetun, vapaavalintaisen ohjelman laulamisessa sen mukaan, mitä hakija painottaa.

Laulunäyte on kaikille pakollinen.

Pääsykoe sisältää myös haastattelun ja vapaamuotoisia musiikkitehtäviä. Kokonaisaika musiikkiohjelmalle ja haastattelulle tehtävineen on 15 minuuttia, mikä on hyvä ottaa huomioon ohjelmaa valmistettaessa.

Hakijalla on käytettävissä mikrofoni, flyygeli, rummut sekä basso- ja kitaravahvistin. Muilta osin hakija tuo pääsykokeeseen oman soittimensa. Hakija voi halutessaan ottaa mukaan säestäjän. Taustanauhan käyttö on myös sallittua.

Pääsykokeen pisteet  0-10 asteikolla painottuvat seuraavasti:

• Musiikillinen ohjelma 2/3
  • Haastattelu ja vapaamuotoiset musiikkitehtävät 1/3

Lautakunnan jäsenet antavat itsenäisesti pisteet, ja lopullinen pistemäärä on keskiarvo annetuista pisteistä.

Lähetämme kutsun pääsykokeeseen opiskelijan kotiosoitteeseen läänin yhteisvalintatietojen perusteella. Katso kutsukirjemalli tästä.

Hakijoiden ei tarvitse toimittaa suosituskirjeitä tai musiikkiopistojen todistuksia lukioon hakua varten.

Huom! Kutsumme kaikki musiikkilinjalle hakeneet pääsykokeeseen. Pääsykoe sisältää etukäteen valmistetun, vapaavalintaisen instrumentti- ja/tai lauluesityksen.

Pääsykokeeseen sisältyy myös haastattelu ja vapaamuotoisia musiikkitehtäviä. Mitään suosituksia ja todistuksia ei tarvita. Hakijat saavat pääsykokeeseen kutsukirjeessä tarkempia ohjeita.

Opiskelija saa todistuksestaan max. 10 pistettä ja pääsykokeesta max. 10.

Jokaiselle opiskelijalle varataan aikaa noin 15 minuuttia.

Tarvittaessa saat lisätietoja kansliasta (p. 09 816 390 71).