Hakeminen>Hakeminen yleislinjalle

Hakeminen yleislinjalle

Lukiopaikan vastaanottaminen Tapiolan lukiossa kesällä 2019

Tapiolan lukioon valitut uudet opiskelijat saavat Opintopolku-järjestelmän lähettämän sähköpostin (hyväksymiskirjeen) torstaina 13.6.2019 (edellyttää, että annat hakuvaiheessa järjestelmän käyttöön sähköpostiosoitteesi). Lukioomme valittujen opiskelijoiden nimet (jotka ovat antaneet julkaisuluvan) julkaisemme sekä koulumme kotisivuilla että koulun ulko-ovessa (D-ovi).

Lukiopaikka vastaanotetaan Opintopolun lähettämässä viestissä olevan linkin kautta. Tähän sinulla on aikaa 14 vrk, mutta toivomme, että teet sen mahdollisimman pian.

Opintopolusta lähetettävän sähköpostin lisäksi saat samana päivänä 13.6.2019 sähköpostia myös suoraan Tapiolan lukiosta (edellyttää, että meillä tiedossa sähköpostiosoitteesi), jossa kerromme lukion aloittamiseen liittyvistä asioista.

Infokirjeen sisältämät asiat käymme tarkemmin läpi lukion auditoriossa torstaina 13.6., perjantaina 14.6. sekä maanantaina 17.6.2019 klo 13 pidettävissä infotilaisuuksissa. Infot kestävät noin 30 minuuttia. Toivottavasti ehdit paikalle! Samalla kun kuulet tärkeistä opiskelujen aloitukseen liittyvistä asioista, voit tehdä niihin liittyviä tarkentavia kysymyksiä tai tutustua uuteen kouluympäristöösi. Infokirje ja pidettävät infot sisältävät tietoa ainakin seuraavista asioista: lukujärjestyksistä ja ainevalinnoista ensimmäisenä opiskeluvuonna, tietokoneen ja oppikirjojen hankinnasta, salasanoista, mahdollisista matkatuista ja ruokailuista.

Lukiolta saamassasi sähköpostissa pyydämme uusia opiskelijoita myös tarkistamaan kielivalinnat (sähköpostissa olevan linkin kautta). Kysely koskee seuraavia kieliä ja niiden valintoja:

• toinen kotimainen kieli eli ruotsi, valittavana tasot A tai B1
  • vieras kieli A-taso: englanti, ranska, saksa, venäjä (voit opiskella muussa lukiossa)
  • vieras kieli B2 (yläkoulussa aloitettu kieli) tai B3-tasot (lukiossa alkava kieli):
    • espanja (B3-taso)
    • italia (B3-taso kurssit 1 - 3)
    • ranska (B2 tai B3)
    • saksa (B2 tai B3)
  • muut kielet, joita ei opeteta Tapiolan lukiossa, kuten venäjä, kiina ja japani.

Matematiikan opiskelu aloitetaan yhteisellä lukiokurssilla, ja kaikki valitsevat joko pitkän tai lyhyen matematiikan vasta 1. jakson aikana. Samalla voi ilmoittautua erityispitkän matematiikan viikoittaisille lisätunneille.

Kaikille opiskelijoille teemme valmiiksi 1. jakson kurssivalinnat, ja saat ne selville kesäkuun aikana. Koulu jakaa opiskelijat ohjausryhmiin (lyhenteinä 19A, 19B, 19C, 19D ja 19E = musiikkilinjalaiset). Emme valitettavasti ota vastaan ryhmätoiveita.

Tapiolan lukion esittelydiat ovat täällä.

Yleislinjaan voit tutustua täällä olevalla esittelyvideolla.

Luma-aineiden esittely on tässä.

Katso musiikkilinjan esittelyvideo täällä

Kuva: Tuukka Mattlar