Opiskelu>Erityispitkä matematiikka

Erityispitkä Matematiikka

Tapiolan lukiossa voi opiskella erityispitkää matematiikkaa. Se perustuu vuosien kokemuksiin matemaattisesti lahjakkaiden opiskelijoiden opetuksesta ja heidän osaamistarpeistaan erityisesti jatko-opintoja ajatellen. Opetussisältöjen laadinnassa on tehty yhteistyötä Aalto-yliopiston peruskurssien opettajien kanssa ja hyödynnetty matematiikan kilpailuvalmennuksesta saatuja kokemuksia. Erityispitkä matematiikka tarjoaa opiskelijalle lisäkursseja sekä haastavampia tehtäviä. Opiskelu edellyttää pitkäjänteistä työtä ja tuottaa oivaltamisen iloa.

Kurssisisällöistä

Tapiolan lukion matematiikan opetussuunnitelma sisältää valtakunnallisten pakollisten ja syventävien kurssien lisäksi useita koulukohtaisia erikoiskursseja ja matematiikkakilpailuvalmennusta, jotka yhteensä tekevät Tapiolan lukion matematiikan opiskelutarjonnasta kattavan. Soveltavia kursseja ovat:

MAA14    Talousmatematiikka

MAA 15    Matriisilaskenta

MAA 16    Kompleksiluvut

MAA 17    Differentiaaliyhtälöt

MAA 18    Kertauskurssi

MAA 19    Kilpavalmennuskurssi

MAA 20-21 Soveltavaa matematiikkaa I ja II

MAA22    Matematiikkapaja

Opiskelusta

Tapiolan lukiossa voit opiskella pitkää matematiikkaa yli valtakunnallisen opetussuunnitelman. Valtakunnallisten pitkän matematiikan pakollisten kurssien (10 kpl) ja valtakunnallisten syventävien kurssien (3 kpl) lisäksi tarjolla on koulukohtaisina soveltavina kursseina 9 kpl. Kurssit ovat valittavissa vuosittain, mutta niiden toteuttaminen on sidottu opiskelijoiden valintamääriin.

Soveltavien kurssien lisäksi matematiikasta kiinnostuneille opiskelijoille on tarjolla viikottainen lisätunti keskiviikkoisin klo 14.30. Osallistumalla aktiivisesti lisätunneille, opiskelijalla on mahdollisuus saada vuosittain yksi lisäkurssi opintorekisteriisi (MAA22). Opiskelijoilla on myös mahdollisuus osallistua valtakunnallisiin matematiikkakilpailuihin ja he vierailevat mm. Aalto-yliopiston LUMA-luennoilla. Opintoihin voi sisällyttää myös matematiikan kilpailuvalmennusta ja leirikouluja.

Lisätietoa erityispitkästä matematiikasta ja matematiikan opiskelusta yleensä saat matematiikan opettajaltasi jaksossa 1 pidettävän matematiikan yhteisen kurssin aikana (MAY01). Jaksossa 2 alkaville lisätunneille ilmoittaudutaan jakson 1 aikana.

22.9.2020
Tiistai